Maatregelen omtrent Corona virus en de gevolgen bij TV De Molen

13 maart 2020

Beste leden,  

Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. In het kort komt het er op neer dat wat begin van de week het advies was in Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt.  

Gevolgen voor TV de Molen
Vanuit de tennisvereniging volgen wij het beleid en advies zoals dat door de KNLTB wordt gegeven. Dit betekent tot op heden dat alle activiteiten tot en met 31 maart worden afgelast. Vanuit de KNLTB wordt geadviseerd om alle bijeenkomsten, vergaderingen, werkgroepbijeenkomsten en vieringen af te lasten. Concreet betekent dit dat de Klussendag van aanstaande zaterdag en de Jubileumbingo-avond niet door zullen gaan. We hopen natuurlijk dat we deze activiteiten zo spoedig mogelijk wel kunnen plannen. Zodra daar meer over bekend is zullen we dit per mail en via de website en social media kanalen laten weten!

Het tennispark blijft gewoon geopend. Als je vrij wil tennissen dan kan dat! Graag verzoeken we jullie dan wel om onderstaande basis hygiëne in acht te nemen.  

Basis hygiëne
We willen jullie graag kort wijzen op het belangrijkste advies van het RIVM:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles  


Beleid en advies KNLTB

Graag wijzen we iedereen op onderstaand beleid en advies zoals dat op dit moment door de KNLTB wordt gehanteerd.  

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat wij nu alle toernooiorganisaties en tennisverenigingen oproepen om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart in heel Nederland.  

Dit houdt in dat de volgende evenementen niet doorgaan:

 • De Rode en Oranje competitie wedstrijden op 22 maart
 • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie in de regio Zeeland op 28 maart
 • De eerste speeldag van de Rode en Oranje competitie op 29 maart
 • Padel Triple Double Competitie op 29 maart
 • Open Toernooien en Junioren Tour Toernooien

We begrijpen dat dit consequenties heeft voor toernooien en competities, die zullen we in kaart brengen en de komende dagen zoveel mogelijk antwoorden op geven.

Voor vragen omtrent toernooien verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen onderaan de pagina. Voor overige vragen kan je mailen met [email protected] en [email protected].  

Verenigingsbijeenkomsten en trainingen
Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Wat betekent dit?  
KNLTB bijeenkomsten en cursussen tot en met 31 maart zijn geannuleerd zijn:

 • Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan exclusief trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden.
 • Zolang openbare plaatsen waar veel mensen samen komen niet worden afgeraden of verboden, kun je leden blijven ontvangen op je club en kan je park en clubhuis open blijven.

Verder verwijzen we voor naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven, thuiswerken en het bezoeken van evenementen.  

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met één van de bestuursleden en de landelijke infolijn corona, tel 0800-1351.  

Wij laten ons adviseren door de KNLTB, zij houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.  

Met vriendelijke groet,  

Het bestuur van TV de Molen

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 186 691 510

Address

Karweistraat 2
3264 XV Nieuw-Beijerland